10 GODE RÅD

Nedenstående har vi samlet 10 gode råd til dig, der står for at skulle anskaffe en Jack Russell Terrier hvalp.
De 10 gode råd er ment som en god hjælp, til hvordan man bedst muligt anskaffer sig den helt rigtige hvalp.

Råd 1:

Mennesker er forskellige, de enkelte hunderacer er ligeså forskellige, vær sikker på, at den race du vælger, passer til dig og din familie. Køb eller lån en god hundebog, der beskriver racerne og deres temperament. Eller kan du læse dette raceportræt af Jack Russell Terrieren.
Når du har valgt den hunderace, som du synes passer til dig og din familie, så kontakt eventuel en eller flere opdrættere for et uforpligtende besøg, og en god hundesnak om racen.

Råd 2:

Husk, at hvalpen/hunden gerne vil betragtes som et medlem af familien. Den kræver tid og koster penge, og at den vil være 100% afhængig af dig de næste mange år.

Råd 3:

Se dig for – vær kritisk med det hjem, hvor du køber hvalp/hund, er du ikke tilfreds med forholdene, så gå igen.

Råd 4:

Hvalpen skal umiddelbart give indtryk af at være sund og rask, d.v.s. være fast at føle på, have rene, klare øjne, rene ører og en velplejet pels. Den skal virke tillidsfuld og vant til at være i hænder. Ikke alle racer vil straks søge en fremmedes selskab, nogle hunde er lidt mere reserverede og afventende end andre.

Råd 5:

Hvalpen SKAL være fyldt 8 uger ved overdragelsen. Det betyder intet, hvis den er lidt ældre, det gør overgangen til det nye hjem lettere.

Råd 6:

Sørg for at få en fodervejledning med fra opdrætteren. Eventuelle ændringer i fodringen skal ske gradvist. Er der problemer eller spørgsmål, så ring til opdrætteren, der kun er glad for at hjælpe og vejlede, samt høre hvordan det går.

Råd 7:

Hvalpen SKAL være vaccineret 1. gang inden købet og have fået 3 behandlinger med ormekur.
Sørg for at få vaccinationsattesten med.
Husk! Revaccinationen skal foretages 3-4 uger efter 1. gangs-vaccinationen. Antallet af revaccinationer afhænger af, hvilken vaccine der er brugt.

Råd 8:

Hvalpen SKAL være stambogført og en stamtavle udstedt af Dansk Kennel Klub skal følge med ved købet. Har opdrætteren endnu ikke fået stamtavlerne, så bed om en bekræftelse på, at stamtavler er søgt.
Køb kun en hvalp/hund, hvis der medfølger en skriftlig købsaftale, og helst fra DKK. Den kan f.eks. omhandle: Pris, fortrydelsesret med evt. økonomiske konsekvenser, vaccination af hvalpen – levering af stamtavle m.v.

Råd 9:

Når du køber en hvalp, så er det er lovpligtigt at lade hvalpen registrere i Dansk Hunderegister. Når man køber en hvalp hos en DKK opdrætter, så har opdrætteren allerede registreret hvalpen for dig. Endnu en god grund til at købe en DKK hvalp.

Råd 10:

Meld dig ind i Dansk Kennel Klub, som foruden udstillingsaktiviteter, træningsaktiviteter, medlemsmøder og bladudgivelse også har en konsulenttjeneste, bestående af erfarne opdrættere, der altid står til rådighed med hjælp og vejledning.
Du bør også melde dig ind i Dansk Terrier Klub, som er en specialklub under Dansk Kennel Klub.
Dansk Terrier Klub arbejder aktivt for medlemmerne med et stort udvalg af forskellige aktiviteter i de lokale kredse – læs mere om Dansk Terrier Klub – Klik her
Vi er selv medlem af både Dansk Kennel Klub og Dansk Terrier Klub, da vi synes, at de afholder mange godt aktiviteter og udstillinger.