Om Haus Hesselbjerg’s

Haus Hesselbjerg’s er beliggende i Brabrand v/Aarhus, og danner rammen om et kærligt og seriøst opdræt af Jack Russell Terrier.
Vi er DKK-uddannet opdrætter, idet vi i oktober 2016 har gennemført Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse. En uddannelse, hvor vi har tilegnet os viden om jura, genetik, parring, drægtighed, fødsel, mental udvikling m.m.

Vi er en familie bestående af to voksne Allan og Bente samt to dejlige piger Frederikke og Malene på henholdsvis 13 og 18 år.
Vi har før haft erfaring med hunde som Dobermann og Schæfer, som Allan har gået til lydighed, spor og brugsarbejde med. Det er også blevet til udstilling med schæferne samt et kuld hvalpe. Herudover har vi haft et opdræt af racekatten British Shorthair fra 1992 til 2002, hvilket indebar udstilling i både ind- og udland.

Hvorfor valgte vi så lige en Jack Russell Terrier?

Allan har aldrig været til små hunde. Lige ind til, at han så en Jack Russell Terrier på en jagt og outdoor messe ved Frijsenborg for nogle år tilbage, da var han solgt. Endelig en hund med masser af brugsegenskaber, men samtidig en lille hund – Men en hund med stort H. Og efter et besøg hos en opdrætter, så var den øvrige familie også solgt og tanken om at starte et opdræt i en ny race har altid lagt os nær.

Det vigtigste i vores opdræt:

 • Bibeholde en god kontakt til jer som hvalpekøbere, og hjælper jer gerne med f.eks. at få udstillet hvalpen eller vejledning til hvordan man kan træne hvalpen.
  Hvis der skulle opstå problemer, så er vores telefon altid åben, og vi vil gøre vores bedste for at råde og vejlede jer.
 • At opdrætte sunde og racetypiske hvalpe med et godt temperament, så derfor er alle avlsdyr testet og undersøgt for:
  – Patella Luxation (løse knæskaller)
  – DNA test for Primary Lens Luxation
  – Øjenlyst – fejlfri ECVO attest
 • At give alle hvalpe de bedst tænkelige vækstbetingelser.

Om Haus Hesselbjerg’s opdræt

Et lille stueopdræt er, hvad vi vil betegne vores opdræt som. Og det er bestemt en fordel, idet at vores hvalpe altid er i tæt menneskekontakt, såvel os selv som vores gæster. Hvalpene opholder sig der, hvor vi befinder os.
Vi opdrætter maximalt 2 kuld om året for at sikre, at alle vores hvalpe får den bedst mulige opvækst.
Jo flere hvalpe på samme tidspunkt, jo mindre tid og opmærksomhed får hver enkelt hvalp.
Alle hvalpekøbere tilbydes at følge/besøge hvalpene fra de er cirka 4 uger gammel og frem til de er 8 uger, og er klar til at komme hjemmefra.
Vi understreger dog, at hvalpene først finder deres rette familie efter den 7. uge, og at Haus Hesselbjerg’s altid forbeholder sig retten til førstevalget og til fordelingen af hvalpene, som tidligst sker i 7. leveuge.
Hvorfor? Fordi, jo ældre en hvalp er, jo bedre kan vi danne os et indtryk af hvalpens udvikling.
På den måde sikrer vi os, at en familie får den hvalp, som passer allerbedst til dem.

Det er ikke muligt at få hvalpen hjem, før den er 8 uger gamle.

Overvejer du at købe dig en Jack Russell Terrier, så tag et kig på vores hvalpeside.

Læs mere om den gode hvalpepakke, som følger med, når man køber en Jack Russell Terrier hos Haus Hesselbjerg’s.